Provedení

Kvalitní ocelová konstrukce Garden-rondo je opatřena žárovým zinkováním (proč používáme žárové zinkování se můžete dočíst: http://eshop.zahradnizabava.cz/poradna/), v provedení pro veřejný prostor se všemi ochrannými prvky. Konstrukce je při koupi obalena stahovací průhlednou folií.

K sestavení Garden-rondo není třeba žádné nářadí. Pouze pokud chcete hru ukotvit (trn lze dokoupit, nebo je součástí některých provedení) je třeba klíč M12 a kladivo k zatlučení trnu (nebo je možné trn zabetonovat).

Instalace

Vhodná hrací plocha je kruh o průměru cca 2 metry. Jako ideální podloží lze použít štěrk nebo travnatá plocha (je třeba počítat s tím, že se plocha kolem hry ušlape). Vhodná je také dlažba s volným místem uprostřed pro případné ukotvení trnu.

Garden-rondoHru lze hrát také na pevném povrchu, v takovém případě nelze použít kotvící trn. Hru je tak možné snadno přenášet a hrát ji jak venku tak uvnitř.

Hra Garden-rondo

Hra Garden-rondo je určena pro 1-2 hráče – po hře se dvojice nebo jednotlivec dále střídají a může tak hrát další dvojice. V případě dvou hráčů spolu musejí oba hráči komunikovat (rozvíjí komunikaci) a spolupracovat.

Cílem je zahrát barevné míčky do barevných jamek. Hrát lze na čas nebo na trestné body – v případě umístění barevného míčky do nesprávné jamky.

Hraní hry trénuje dále správný balanc a koordinaci. Při jedné instalaci nám paní ředitelka říkala, že je to výborná hra na zklidnění dětí, protože pouze správný cit a klidná ruka vede k vítězství 🙂

Závěr

Hledáte-li netradiční hru pro zabavení jak dětí, tak dospělých, hra Garden-rondo by mohla být to pravé.

Že se jedná o zajímavou hru potvrzuje také to, že na veletrhu For Garden 2014 získala hra od odborné poroty Čestné uznání.

Klady +++

  • zajímavá, netradiční hra
  • snadno pochopitelná pravidla
  • venkovní i vnitřní použití
  • trénink koordinace, spolupráce, komunikace
  • provedení hry pro veřejný prostor splňuje ČSN EN 1176

Zápory —

  • umístění na pevnou plochu (bez kotvícího trnu) nemusí být ideální – hráči hru mohou posunovat a dostat ji tak tam, kde ji nechcete mít
  • hra je ideální pro hru od pěti let, tak aby děti dosáhly na madlo, menší děti mohou hrát s asistencí dospělých

Zakoupíte…

…v našem e-shopu: http://eshop.zahradnizabava.cz.

Videorecenze hry…

…na našem Youtube kanále: https://www.youtube.com/watch?v=TqWdH0uhc2k

Garden-rondo

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.