Provedení

V bavlněném vaku dostanete 7 dřevěných kolíků (mezi nimi vytvoříte až 6 drah), ošetřených venkovním lakem a 4 barevně rozlišené obruče.

Instalace

Kolíky rozmístěte tak, aby se střídaly krátké (lehčí) a dlouhé (těžší) dráhy. Vzdálenosti záleží pouze na vaší fantazii. Pro děti doporučujeme vzdálenosti kratší.

Tip: nechte děti postavit vám hřiště, uvidíte, že se budou, tak jako v našem případě předhánět, kdo udělá zajímavější/těžší hřiště…

Nebojte se zakomponovat do hry vodní překážky – bazén, rybníček, potok,… nebo další přírodní prvky – stromy, keře,… Pokud obruč skončí ve vodní překážce nebo mimo pomyslné hranice hřiště, hráč si připočítá trestný bod.

Hra Hookbruč „na cesty“

Smyslem hry bylo naučit děti jednoduchou formou základní pravidla golfu. Hráči nepoužívají golfové hole ani míčky, ale každý hráč má svoji barevně odlišenou obruč. Může házet tzv. vrchem – větší vzdálenosti a nebo od pasu – kratší vzdálenosti, kdy potřebuje dohodit na kolík.

Několikrát se nám během hry stalo, že se obruč zakutálela úplně jinam než jsme zamýšleli. Je to tak další prvek, který zvedne zábavu během hry – zejména, když se obruč vrátí třeba až zpět k hráči, pro ostatní tak nastává výbuch smíchu.

Hra HookbručCílem hry Hookbruč je zahrát dané hřiště na co nejmenší počet hodů. Na dlouhé jamky, lze dohazovat, hody se tedy sčítají. Dráha končí, pokud obruč skončí na dřevěném kolíku.

Závěr

Hru můžete díky bavlněnému vaku brát s sebou kamkoli. Kamarády tak můžete zabavit nejenom na zahradě, ale třeba u moře na pláži nebo v parku při pikniku.

Hra vás donutí k pohybu, dráhy mohou mít libovolnou vzdálenost. Hod obručí zvládne opravdu každý. Hledáte-li velké provedení hry – koukněte na provedení „na ven“.

Klady +++

  • hru můžete brát všude s sebou
  • rozvíjí tvořivost při stavbě hřiště – fantazii se meze nekladou
  • pohybová hra
  • hod obručí zvládne každý

Zápory —

  • hru nelze hrát na pevném povrchu – beton, asfalt,…
  • pouze pro čtyři hráče, ale obruče pro další hráče lze dokoupit

Zakoupíte…

…v našem e-shopu: https://eshop.zahradnizabava.cz.

Hookbruč „na cesty“

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.