Kanjam – provedení

Dva plastové koše, které se dají snadno složit, jeden létající talíř – frisbee, to vše uloženo v papírové krabici (novinka – provedení Kanjam PRO včetně praktického vaku). Kanjam je další hrou z naší nové nabídky venkovních her například na párty, firemní akci nebo teambuilding… Nekontaktní sportovní hra, u které si užijete spoustu zábavy a hlavně i relativně hodně pohybu.

Instalace

Dva plastové koše jednoduše sestavíte (u provedení PRO také s kolíky, kterými skvěle připevníte koše třeba do trávy). Na zadní části jsou plastové pacičky, které je třeba do sebe zasunout a vytvořit tak plastový koš.

Potom už stačí hrací plocha, ideálně travnatá – například park nebo zahrada, nebo třeba písek na pláži. Hrací plocha je třeba relativně velká, koše jsou od sebe vzdáleny 15 metrů. Pokud ale budete hrát s dětmi, nebo jako začátečníci klidně se nebojte dát koše blíže k sobě. Koše stačí pouze položit na zem, není potřeba je nijak přichycovat – což je moc fajn.

Hra

KanJam je hra pro dva dvoučlenné týmy. Koše jsou od sebe vzdáleny na 15 metrů a na každé straně stojí vždy jeden hráč z týmu. Cílem hry je hodit frisbee od jednoho koše a zasáhnout druhý koš. Hráč hází na plastový koš, kde je připraven jeho spoluhráč, který může frisbee tečovat a tím ho umístit do koše.

Kanjam

Pokud se hráči podaří tečovat a talíř se dotkne koše – 1bod. Pokud hráč hodem trefí přímo koš (bez dotyku spoluhráče) – 2body. Pokud hráč tečuje talíř do koše – 3body. Pokud hráč hodem trefí skulinku přímo v koši – tento tým automaticky vyhrává, bez ohledu na počet bodů druhého týmu. Vítězí dvojice, která první dosáhne 21 bodů.

Moje tipy!

Pokud budete hrát s malými dětmi, které nezvládnou hod frisbee. Použijte gumový míč, ideální je ten na miniházenou a děti tak mohou hrát odrazy do košů s tímto míčem. Nehrajete sice na „okamžitou výhru“, ale zabavíte děti všech věkových kategorií.

Rozestavte třeba 4 sady – zabavíte tak až 16 dětí a můžete uspořádat jednoduchý turnaj. Hráči hrají třeba 3 minuty, kdo vyhrává získává 3 body za vítězství. Poté se vystřídají podle směru hodinových ručiček a znovu. Na konci tým s nejvíce body, vyhrává.

Závěr

Hodně akční hra, která vyžaduje dost pohybu a dost soustředění na hod spoluhráče. Sejdou-li se dva hráči, kteří umí dobře házet frisbee, je vítězství na obzoru. Hra je ideální na turnajové klání, každý s každým, rozlosování nebo vyřazovák. Hrát lze i ve smíšených dvojicích, protože o vítězství rozhoduje šikovnost a hbitost hráčů.

Klady +++

  • sportovní hra pro čtyři hráče
  • hodně pohybová aktivita vyžadující soustředění
  • ideální turnajová hra
  • s gumovým míčem vhodné pro všechny

Zápory —

  • relativně velký hrací prostor – koše jsou od sebe vzdáleny 15 metrů
  • papírová krabice není na přenášení hry ideální – neplatí pro provedení Kanjam PRO
  • hod frisbee vyžaduje trénink

Kanjam zakoupíte…

…v našem e-shopu: http://eshop.zahradnizabava.cz.

Videorecenze hry…

…na našem Youtube kanále: youtube.com/zahradniminigolf

KanJam

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.