Provedení

Stick On Line – novinka firmy BEX na sezónu 2017. Tak jak bývá u her z řady BEX je hra vyrobena ze dřeva. Házecí „tyčky“ i kolíky, které určují cílovou čáru (ty jsou spojené jutovým lanem). Balení obsahuje celkem 8 tyček (4 různé barvy až pro čtyři hráče), cílovou čáru a tradičně tašku na snadné uskladnění a přenášení hry.

Instalace

Na hrách od BEX se mi libí, že ve velké většině případů jde o jednoduchá pravidla a tedy i jednoduchou instalaci. U Stick On Line tomu není jinak. Stačí pouze zapíchnout dva kolíky s lanem do země a hráči se mohou pustit do hry.

Hra

Hra je určena pro až 4 hráče (každý si vybere jednu barvu), ale samozřejmě lze hrát, že si jeden hráč vybere dvě barvy a bude tak mít na házení celkem 4 bodově ohodnocené tyčky. Hráči si zvolí vzdálenost, ze které budou na čáru házet. Vzdálenost volte zejména podle toho s kým budete hrát. A potom vezmou bodově ohodnocenou tyčku (střed je označen za 50 bodů, dále pak 30 bodů a kraj za 10 bodů) a snaží se jí hodit na čáru. Takto se hráči střídají, až mají všichni odhozeny své tyčky.Stick On Line

Pokud se tyčka zastaví na čáře, započítá si hráč tolik bodů, na kolika bodech přetnula tyčka lano. Hráči hrají celkem do 300 bodů (nebo si vyberou sami). Kdo jako první hodí určený počet bodů, vyhrává.

Závěr o hře Stick On Line

Poprvé jsem hru viděl na veletrhu v Norimberku na Spielwarrenmesse, kde ji BEX Sport AB představovala jako novinku. Už tam bylo zřejmé, že se snaží přijít s hrou, která bude mít jednoduchá pravidla, tak aby hráči postavili základní čáru a mohli jít hned hrát, což je moc fajn.

Klady +++

  • hra pro všechny věkové kategorie
  • jednoduchá pravidla

Zápory —

  • házení tyčky vypadá jednoduše, ale opak je pravdou – byl jsem překvapený, jak jsem se na začátku vůbec nemohl trefit na čáru 🙂
  • hru doporučuji hrát opravdu pouze na trávě nebo nějakém měkkém povrchu

Zakoupíte…

…v našem e-shopu: https://eshop.zahradnizabava.cz.

Stick On Line

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.