Provedení

Zahradní minigolf – dráha je vyrobena z kvalitní ocelové konstrukce, která je v základu žárově pozinkována (proč používáme žárové zinkování se můžete dočíst: https://eshop.zahradnizabava.cz/poradna/). Součástí minigolfové dráhy jsou vodovzdorné desky a dále zahradní zátěžový koberec. Celá konstrukce váží asi 90 kilo a dráha je složena ze dvou dílů, které k sobě jednoduše spojíte.

Vyměnitelné překážky jsou vyrobeny z plechu, pozinkovány a lakovány práškovou barvou. Jsou dostatečně těžké, aby se během hry neposunuly ale zároveň je možné s nimi volně manipulovat a přendavat z dráhy mimo.

Instalace

Stejně jako v případě Ruských kuželek, doporučujeme pod konstrukci dlažbu, štěrkové lože nebo dřevěné rošty (variant existuje mnohem více – možnosti jsou součástí dokumentace dostupné na webu: eshop.zahradnizabava.cz). Nedoporučuji uložit dráhu do trávy, takové řešení může mít za následek poškození spodní části dráhy a výrazné snížení životnosti dráhy – pod dráhou se drží voda a neproudí zde vzduch.

Plocha pro Zahradní minigolf by měla mít rozměry alespoň 6x2m, tak aby bylo možné se kolem dráhy volně pohybovat. Další místo zaberou překážky, které zrovna nejsou položeny na dráze.

Pokud máte připravenu vhodnou plochu, je prvotní instalace záležitostí asi jedné minuty, kdy pouze spojíte dvě části konstrukce a na dráhu položíte koberec.

Hra Zahradní minigolf

Počet hráčů při hře není omezen. Hráči se střídají v odehraných jamkách. Vždy tak, že se na dráhu položí jedna překážka (základní sada obsahuje 5 překážek, rozšiřující sada pak dalších pět), kterou odehrají všichni hráči. Poté lze pokračovat na další překážku.

Ideální počet k dráze je základní sada překážek – 5ks. Další překážky z rozšiřující sady poté již doporučuji kombinovat, protože celkem deset překážek kolem dráhy může někomu zabrat dost místa.
Zvažujete-li dvě dráhy, je pořízení obou sad překážek ideální variantou.

Pravidla hry, včetně optimální rozmístění všech překážek jsou součástí balení. Stačí tak tuto cedulku umístit v blízkosti dráhy, aby měl každý hráč vždy pravidla a rozmístění překážek k dispozici. Po zakoupení hry naleznete na webu také tzv. „score card“, kam si hráči mohou zapisovat svoje výsledky.

Závěr

Jedna dráha vám šetří nejenom místo potřebné pro hru, ale také náklady. Nemusíte si tak kupovat 9 drah minigolfu, ale stačí vám pouze jedna, kde měníte překážky.

Pokud nemáte přímo vodorovnou plochu, také nevadí, koberec na dráze za vás díky odporu míčku vyřeší drobné niance.

Zahradní minigolf
Zahradní minigolf plně nenahradí klasický minigolf, kdy každá dráha má jednu minigolfovou překážku, ale jako volnočasové vybavení nebo doplněk dalších aktivit je hra ideální.

Klady +++

  • úspora místa (i pro další hry na zahradu… 🙂
  • malé náklady v porovnání s pořízením klasického minigolfu
  • možnost mobilního provedení (dráhu je možné přenášet – lze ale i ukotvit) vás nezavazuje používat dráhu pouze během sezóny

Zápory —

  • někoho může přendavání překážek obtěžovat
  • některé překážky jsou pro začátečníka docela obtížné
  • alespoň základní povrch (body ve spojích dráhy – viz dokumentace) jako hrací plocha je dle mého názoru nutností

Zahradní minigolf zakoupíte…

…v našem e-shopu: http://eshop.zahradnizabava.cz.

Foto, realizace, dokumentace…

…viz stránky, věnující se Zahradnímu minigolfu: https://www.zahradniminigolf.cz.

Videorecenze hry…

…na našem Youtube kanále: https://www.youtube.com/watch?v=6sq1nYN9NNg

Zahradní minigolf

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.