KanJam Mini a Splash – provedení

KanJam mini a KanJam splash jsou dvě hry od tvůrců v zámoří oblíbené hry KanJam. Obě provedení obsahují dva plastové koše, které se dají snadno složit, jeden létající talíř – frisbee, to vše uloženo v papírové krabici. KanJam Mini můžete hrát zejména doma, v kanceláři, ve školním klubu ale klidně i v kavárně nebo restauraci. KanJam Splash je pak ideální zejména k vodě.

Instalace

Dva plastové koše jednoduše sestavíte. Na zadní části jsou plastové pacičky, které je třeba do sebe zasunout a vytvořit tak plastový koš. Nálepku na koš nalepíte dle přiloženého návodu.

Hrací plocha: téměř jakákoli, možností kde hrát zejména KanJam Mini je opravdu spoustu. Jde o menší provedení hry, takže ho můžete brát i klidně s sebou. A KanJam Splash využijete zejména s kamarády u vody – v bazénu, rybníce, v campingu nebo třeba u moře na pláži.

Hra Kanjam

Hru vždy hrají dva dvoučlenné týmy. Koše jsou od sebe vzdáleny na 5 metrů a na každé straně stojí vždy jeden hráč z týmu. Cílem hry je hodit frisbee od jednoho koše a zasáhnout druhý koš. Hráč hází na plastový koš, kde je připraven jeho spoluhráč, který může mini frisbee tečovat a tím ho umístit do koše nebo ke koši.

Pokud se hráči podaří tečovat a talíř se dotkne koše – tým získává 1bod. Pokud hráč hodem trefí přímo koš (bez dotyku spoluhráče) – 2body. Pokud hráč tečuje „dunk“ talíř přímo do koše – 3body. Pokud hráč hodem trefí skulinku přímo v koši – tento tým automaticky vyhrává, bez ohledu na počet bodů druhého týmu. Vítězí dvojice, která první dosáhne přesně 21 bodů, to je docela důležité pravidlo, protože prohrávající tým se může na závěr krásně dotáhnout.

Výhodou je, že pro hru KanJam Mini existuje i zjednodušená verze, ve které mohou hrát 1 hráč proti 1. Kanjam Splash má pak v novém provedení také míček, se kterým je vhodná i pro menší hráče.

Kanjam Splash

Závěr

Sportovní hra, která vyžaduje pohyb, dobrý postřeh a soustředění během celé hry. Obě provedení hry se ideálně hodí na malý turnaj nebo soutěž. Výhodou obou provedení je, že díky malým rozměrům mohou bez problému hrát i malé děti a hru můžete brát všude s sebou.

Klady +++

  • zpestření domů, do kanceláře, k vodě (provedení Splash)
  • malé praktické provedení, které nezabere moc místa
  • na rodinný nebo firemní turnaj ideální

Zápory —

  • frisbee může být pro někoho až moc malé a zvládnou techniku bude chtít trénink
  • na přenášení by se určitě více hodil vak, než papírová krabice
  • pro hru v bazénu to bude chtít větší bazén – koše mohou být od sebe až 5 metrů

Kanjam zakoupíte…

…v našem e-shopu: https://eshop.zahradnizabava.cz.

Kanjam Mini/Splash

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.