Cornhole – provedení

Jedna dřevěná hrací deska, v moc pěkném a kvalitní provedení (k dostání také provedení se dvěma hracími deskami). Vrchní deska je vyrobena s povrchovou úpravou – lakování, zbytek je tzv přírodním (surovém) provedení. A dále 8 sáčků, kterou jsou naplněny kukuřicí. Sáčky jsou dvakrát prošity, aby vydržely nárazy na dřevěnou hrací desku. Cornhole – hra vhodná do škol, na firemní akce, na zahradu nebo dětských klubů a hřišť.

V nabídce máme také provedení hry Cornhole mini – zmenšená verze od Švédského výrobce BEX Sport a Cornhole Standard – klasická velikost také ze Švédska.

Instalace

Základní sestavení je velice jednoduché. Součástí hrací desky je i sklopné zařízení, které pouze stačí uvolnit a hrací deska je připravena pro hru. Ideální hrací plochou je určitě tráva, hrát lze i například v tělocvičně nebo hale. Nedoporučoval bych hrát na betonu nebo dlažbě, protože tak se „kukuřičné“ sáčky určitě brzo poničí.

Hry na koupaliště

Hra Cornhole

Cornhole je hra určena pro 2-4 hráče (resp 2 hráče nebo 2 dvoučlenné týmy). Každý z týmů/hráčů má 4 barevně odlišené sáčky. Hráči házejí sáčky ze vzdálenosti 8 metrů (pro děti určitě kratší – třeba 5 m). Hráči se v hodech střídají (první hod určí kámen nůžky papír nebo hod mincí, další potom vyšší skóre v kole) a snaží se zasáhnout hrací desku. Pokud sáček zůstane na desce = 1 bod. Sáček v díře – 3 body a sáček mimo desku = 0 bodů.

Po odehraném kole se počítá rozdíl těchto hodů. Tedy tým A má na desce 1 sáček a tým B hodil sáček do díry – tým B získává 3-1, tedy 2 body. Hráči mohou taktizovat a i odrazem dalšího hozené sáčku srazit první do díry. Hod hráče je vždy spodem.

První z týmů, který získá 21 bodů vyhrává. Pokud ovšem tým hodí více než 21 bodů, vrací se zpět na 15 bodů. Pokud se týmu podaří hodit všechny sáčky v prvním kole do díry, jedná se o „cornhole“ a takový tým automaticky vyhrává.

Závěr

Výborná hra v našem sortimentu, opět s trochu netradičním hodem, tentokrát „kukuřičnými sáčky“ (provedení Cornhole mini a standard má sáčky naplněné granulátem). Hod je zajímavý v tom, že sáčky nikam neposkakují a tak hráči musejí hrát hodně na přesnost. Jednoduchá pravidla, hod sáčkem zvládne každý a hodně oblíbená hra v zámoří si najde i u nás určitě velkou řadu příznivců.

Klady +++

  • jednoduchá a jasná pravidla
  • perfektní hra na odhad vzdálenosti
  • na rodinné a školní akce ideální ve formátu „turnaj“

Zápory —

  • deska je docela velká na uskladnění, ale naštěstí díky sklápěcímu zařízení lze desku „zmenšit“
  • doporučujeme uklízet

Provedení

Cornhole

Cornhole zakoupíte…

…v našem e-shopu: https://eshop.zahradnizabava.cz.

Videorecenze hry…

…na našem Youtube kanále: https://www.youtube.com/?v=6AwlWIjmoFw 

Cornhole

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.