Největší veletrh dětského zboží, modelů, dřevěných hraček, plyšáků,… Spielwarenmesse je vlastně už taková povinnost. Na odborném veletrhu (to co mi tak strašně chybí u nás – odborná veřejnost), kde vystavuje více než 2800 vystavovatelů z více než 60 zemí. Více než 70tisíc návštěvníků, spoustu různých odvětví a také řada novinek a trendů, to je Spielwarenmesse 2017.

Letošní ročník nebyl ničím jiným, než návštěvou, ze které vám jde hlava kolem. Začínám zjišťovat, že jeden den tady je málo, zejména, když se zaseknete u několika stánků. Pořadatel Spielwarenmesse 2017 uvádí, že je zde prezentováno více než milion produktů a více než 75tisíc novinek. Letos se trochu změnilo uspořádání, více se podle mě do popředí dostávají novinky a trendy a trochu bych řekl na úkor třeba dřevěných hraček.

Přesto, že na veletrhu bylo velké množství dřevěných hraček, hala se mi zdála podstatně menší. Také sekce sportovní a outdoorových aktivit (tady trávím nejvíce času) změnila mírně lokaci ale velikost podle mě zůstala.

Nesmírnou výhodou Norimberku je, že je v dojezdové vzdálenosti a vlastně tak uprostřed Evropy. Nemůže vás překvapit, že tady vidíte stánky z mnoha zemí.

Letos jsem měl na veletrh vyhrazeno méně času než obvykle a paradoxně bych tam letos zůstal hned déle. Trochu jsem se inspiroval v sortimentu několika málo dodavatelů venkovní zábavy a dlouho jsme si povídali na stánku BEX Sport AB, od kterých dovážíme řadu zahradních her.

Nikdy vlastně nevím, co na veletrhu přímo hledat. Jednak se chci potkat s našimi partnery a zároveň vás vždycky stejně něco trkne – proto je dobré na podobné veletrhy vyrazit.

Inspirace = Spielwarenmesse

Pokud hledáte inspiraci, chcete se podívat, co všechno se vyrábí v dětském světě, je pro vás Norimberk a Spielwarenmesse povinností. V ČR existuje agentura, která vám pod záštitou SWM zajistí vstupenky, dokonce pořádají i organizovaný zájezd, takže určitě neváhejte a vyrazte.

Letos poprvé byl veletrh Spielwarenmesse 2017 prodloužen až do víkendu, tedy středa – neděle. A nejinak tomu je i příští rok 2018. Veletrh se koná od 31.1.2018/středa do 4.2./neděle. Tak si termín napište do kalendáře a třeba v Norimberku na viděnou.

spielwarenmesse 2017 spielwarenmesse spielwarenmesse 2017 spielwarenmesse

Spielwarenmesse 2017

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.