Provedení

Drá-kula (soubor volnočasových her), hrací stůl je vyroben z kvalitní ocelové konstrukce, která je lakována práškovou barvou. Dřevěné kuželky pro jednu z her jsou vyrobeny z bukového dřeva. Tága jsou rekreační dřevěná a koule při hře se používají kulečníkové – tréninkové.

V konstrukci je použita vodovzdorná deska a na ni položen koberec. Po stranách jsou použity tzv. „spárovky“. Proto doporučujeme celý hrací stůl, pokud ho nebudete používat uschovat do vnitřních prostor. Hra je vhodná, jak pro vnitřní, tak samozřejmě venkovní použití.

Instalace

Rozložený stůl stačí sešroubovat na každé straně 4-mi šrouby. Poté stačí pouze položit koberec a zvolit jakou hru budou hráči hrát.

Balení obsahuje: hrací stůl, 4x kulečníková koule, 2x tága (provedení pro děti i dospělé), 10x kuželek (pro hru Zahradní bowling).

Stůl doporučujeme položit na zpevněnou plochu, nebo na travnaté ploše vytvořit pevná místa, tak aby se stůl nemohl bořit do země.

Hra Drá-kula

Drá-kula: cílem hry je tágem zahrát koule ze základního postavení do jamky na hracím stolu (drá-kula znamená DRÁhový KULEčník). Díry jsou bodově ohodnoceny, hráč se tak snaží zahrát do nejvíce obodované jamky.

Zahradní bowling: na hrací stůl se postaví konstrukce s kuželkami, hráči se snaží srážet kuželky a všemi koulemi tak srazit všechny kuželky na hrací konstrukci.

Ve všech případech se koule vrací zpět k hráči, hráč tak nemusí nikam chodit, pouze u hry Zahradní bHra Drá-kulaowling musí postavit kuželky

Závěr

Hra, kterou má na starosti naše vývojové středisko. Hra určena zejména do škol, domovů pro seniory, ale také na zahradu. Netradiční provedení několika her. Zejména Drá-kula je zajímavý, pokud hráči hrají na přesný počet bodů, hra má v závěru neskutečný náboj.

Naše doporučení: pro menší děti lze při hře vynechat tágo a hrát pouze kutálením po hracím stole.

Klady +++

  • netradiční a nové volnočasové hry
  • barevné provedení se spárovou deskou vypadá zajímavě i jako doplněk… na zahradě, ve škole,…
  • systém vracení odehraných koulí

Zápory —

  • hra tágem může být pro někoho obtížná, lze nahradit kutálením
  • pokud hru nebudete déle hrát, je třeba ji rozložit, protože může zabírat místo
  • vzhledem k provedení některých prvků doporučuji hru schovávat před deštěm a klimatickými vlivy

Zakoupíte…

…v našem e-shopu: http://eshop.zahradnizabava.cz.

Hra Drá-kula

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.