Hexagól – provedení

Zajímavá kombinace dřevěných KVH hranolů, natřených venkovní barvou a kovových spojek dělá ze hry zajímavý prvek u Vašeho penzionu, hotelu, zahradě… hry si každý určitě všimne a protože jde o novinku na trhu venkovních her, určitě ho bude zajímat o co se jedná…

Hra dále obsahuje 10 fotbalových míčů, velikost 3 a jeden fotbalový míč velikost 4. Součástí je také počítadlo branek a síť na snadné přenášení míčů.

Instalace

První instalace vyžaduje sestavení celé herní konstrukce dohromady. Je to spojení kovových spojek s dřevěnými trámy (vruty) a zároveň upevnění branek (závitovými šrouby). Dále namontování počítadla. Jakmile ale takhle jednou hru připravíte, může být na určeném místě pořád.

Jako ideální hrací plocha je: tráva, udusaná zem, pryžové desky. Za nevhodné považuji dlažbu nebo beton, protože míče budou hodně odskakovat a brzy se poničí.

Samotná příprava hry už je poté záležitostí chvilky, kdy jde pouze o to podle pravidel, která jsou součástí balení, sestavit základní postavení míčů. Ideální také je, po každé hře uklidit počítadlo s dřevěnými kuličkami, tak aby Vám dlouho vydrželo.

Hra Hexagól

Hra Hexagól je určena pro dva hráče nebo dva týmy. Hráči se střídají v kopání do míče – musí vždy jako první trefit modrý míč, který může odrazem poslat červený míč/e do branky. Pokud hráč trefí branku, umístí modrý míč na střed, stejně jako ve fotbale a může pokračovat dál. Pokud branku netrefí, hraje prHexagól - nová venkovní hraotihráč.

Pravidla myslí i na situace, kdy hráč zahraje modrý nebo červený míč mimo hřiště nebo nemá dostatek prostoru, protože se modrý míč nachází příliš blízko dřevěné konstrukci.

Hráči hrají celkem do 10 gólů. Pokud je konečný stav 5:5, je remíza nebo se mohou hráči domluvit na rozstřelu.

Závěr

Hra Hexagól je ideální pro všechny, kdo rádi hrají hry venku a nemusí jít pouze o vášnivé fotbalisty. Kopání do míče zvládne každý a je neuvěřitelné jak i na tak relativně malém prostoru se hráči nachodí.

Hru si oblíbí nejenom fotbalisté, ale bude zpestřením u penzionu, restaurace nebo v rekreačním středisku. Hexagól bude určitě ideální také na rodinné nebo firemní akce, protože lze hrát i jako turnajovou hru, napříklaHexagond každý s každým.

Klady +++

  • kopání do míče zvládne každý
  • ideální na turnajové hraní
  • na malém místě, relativně dost pohybu

Zápory —

  • relativně velká plocha – 6x6metrů
  • nedoporučuji dlažbu, štěrk, beton

Zakoupíte…

…v našem e-shopu: http://eshop.zahradnizabava.cz.

Videorecenze hry…

…na našem Youtube kanále: https://www.youtube.com/watch?v=DwF-sBW5WHw

Hexagól

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.