Provedení

Námi testované provedení hry Spin Ladder ve verzi PRO je vyrobeno z kvalitního tvrdého kaučukovníkového dřeva, které je ošetřeno dále lakem, tak aby hra déle vydržela. Z kaučukovníkového dřeva je vyroben jak žebřík, tak bola – kuličky spojené provázkem, se kterými hráči hází na dřevěný žebřík.

Provedení hry ve verzi Original je také vyrobeno z kaučukovníkového dřeva a je také lakováno, což je pro tenhle typ hry určitě fajn.

Instalace

K sestavení verze PRO není třeba speciální nářadí, možná bychom jenom doporučili gumovou palici k zatlučení nohou do držáku. U verze Original budete potřeboval šroubovák na připevnění spodní části a bodově ohodnocených tyček.

Jakmile vyndáte hru z krabice, není bohužel možné ji nikam uložit – ke hře není dodáván žádný vak. Lze rozložit pouze nohy a ty potom uklidit na požadované místo – uklidit „pod postel“. Je trochu nevýhoda, že ke hře není žádný vak, ale uvidíte, že hru budete hrát pořád, takže Vám ani nebude nikde překážet. Připevnění bodově ohodnocených tyček u verze PRO lze utáhnout rukou.

Hra Spin Ladder

Hra nevyžaduje příliš prostoru, dva hráči (nebo dva týmy – v týmech je hra určitě zajímavější) stojí asi pět kroků od hry (vzdáleností lze upravit obtížnost).

Cílem hry je zahrát házením „bola“ – spojené dvě dřevěné míčky provázkem – celkový součet 21 bodů. Tyčky na hře jsou bodově ohodnoceny od 1-3. Je třeba dohrát přesně na 21 bodů, což může být někdy docela obtížné – hodit spodní trojku chce trochu cviku. Na druhou stranu to dělá ze hry zajímavé zakončení, kdy prohrávající tým se může krásně dotáhnout.Spin Ladder

Spin Ladder lze hrát na jakémkoli povrchu – tráva, dlažba,… Určitě ale doporučuji trávu, tam se bola nejméně obouchají.

Hru můžete hrát jak venku tak uvnitř. Jde tedy o tzv. Outdoor i Indoor provedení.

U nás nepříliš známá hra, což je velká škoda, protože hra patří mezí top hry v USA nebo třeba ve Skandinávii!

Závěr

Pokud nemáte tolik prostoru a chcete děti, kamarády, známé zabavit jak v létě (venku) tak v zimě (uvnitř) bude hra pro Vás ideální. Uvidíte, že hra je nesmírně chytlavá!

Zajímavostí pravidel hry je, že je dovoleno druhý tým nebo soupeře pošťuchovat, může tak dojít k opravdu zajímavým situacím a zvýšení efektu zábavy při hraní.

Klady +++

  • nevyžaduje tolik prostoru
  • jednoduchá instalace
  • perfektní týmová hra

Zápory —

  • pro děti může na začátku být obtížné správně hodit „bola“ – nebojte ale, oni si poradí
  • po hře může zabírat místo

Zakoupíte…

…v našem e-shopu: https://eshop.zahradnizabava.cz.

Spin Ladder

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.