… pohybová hra z USA.

Provedení hry

Dvě desky – vyrobené z kvalitního plastu (velikost jedné desky/rampy: 57 x 56 x 18 cm), 4 míčky s velkým odrazem. Celá hra je zabalená v kartónové krabici. Součástí jsou samozřejmě česká pravidla.

Ke hře RampShot doporučujeme vhodnou plochu – nejlepší je písečná pláž – můžete s klidem padat nebo podobný povrch, vhodná je i travnatá plocha. Hra se taky často hraje v tělocvičně, v parku s kamarády nebo doma na zahradě. Tvůrci dokonce doporučují i betonovou plochu. Čím větší prostor budete mít, tím lepší – míček se může opravdu hodně odrážet nebo ho vy budete během hry hodně odrážet.

Hru můžete hrát jak „outdoor“ tak „indoor“.

Pravidla RampShot

Skvělé na hře je, že existují už tři různé varianty hry – Classic – klasický RampShot. Dále Rookie – pro děti a začátečníky a SlapBack – pro pokročilé hráče.

Hra je určena pro 4 hráče. Tři hráči jsou vždy v jednom kole zapojeni do hry. Hráči z jednoho týmu stojí vždy na opačné straně u desek – ramp. Jeden hráč hází (po dvou míčkách) a druhý se snaží po odrazu míček chytit (1 bod pro tým). Míček může také rovnou zapadnout do síťky (3 body pro tým). Hráč z druhého týmu může také míček „ukrást“ – pak se hned střídají týmy a zloděj hraje ukradnutým míčkem a dalšími dvěma svými míčky.

A právě protože rampa není rovná, míček má tendenci se samozřejmě odrazit kamkoli. Proto je tahle skvěle určena pro trénink koordinace, postřehu, pohybu a motorických vlastností. A samozřejmě také pro spoustu zábavy.

Rookie verze: stačí aby se míček dotknul rampy a tým získává bod. Pokud druhý hráč chytí míček po odrazu, tým získává ještě jeden bod na víc – celkem tedy 2 body. Pokud míček skončí v síťce, tým získává tři body.

Ve všech verzích hrají týmy do 15 bodů. Hraje se na kola, každý tým tedy musí ukončit své kolo. Pokud je v Classic verzi remíza, pokračuje se na 21 bodů, pokud se ani tam nerozhodne, následuje náhlá smrt.

Závěr

Dlouho jsem hru sledoval na Instagramu v Americe, a jsem rád, že se nám konečně podařilo ji zařadit do nabídky. Pokud se vám tenhle styl her líbí, podívejte se i na hru Kanjam.

Klady +++

  • rychlý náboj – hodně pohybu
  • trénink – postřeh, reflex
  • outdoor i indoor

Zápory – – –

  • chybí vak nebo taška na přenášení
  • vhodný věk 10 a více let

Hru zakoupíte v našem e-shopu venkovních her.

RampShot

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.