…sport, který kombinuje prvky badmintonu, stolního tenisu a klasického tenisu.

Provedení hry

Dvě kvalitní dřevěné rakety / pálky. Tři míčky (děrované – podobné míčkům na hokejbal) a skvělý vak, kam vše po hře pohodlně uložíte. V nabídce máme i další provedení – síť s pálkami, pálky pro pokročilé hráče, míčky indoor a outdoor, profi síť.

Pickleball je hra pro dva hráče (dvouhra) – (sadu, kterou máme v nabídce nebo můžete dokoupit další dvě pálky), hrát lze ale stejně jako tenis 2 vs 2 hráči (čtyřhra).

Pro hru doporučuji vhodnou hrací plochu – hra nabírá na velkých obrátkách v Americe – tady vzniká řada nových hřišť. Pickleball vznikl jako venkovní aktivita již během léta v roce 1965. Je to skvělá aktivita pro mladé i starší – a to zejména díky míčkům, které létají pomalu než při tenise (právě kvůli jejich děrování). Rozlišují se dva typy míčků – indoor (větší díry) a outdoor (menší díry, odolné lehčímu větru).

Postavte síť – v nabídce máme rekreační i profi provedení nebo bude stačit kus provazu a pusťte se do hry.

Pravidla Pickleball (zjednodušená)

Velikost hřiště: oficiální rozměry jsou 13,4 x 5,1 m. Pokud budete hrát venku na hřišti je velikost stejná jako při dvouhře u bedmintonu. Hřiště je rozděleno na dvě části (u základní čáry a u sítě). Pokud nemáte pro hru síť, určitě vám bude stačit kus provazu.

Základní pravidla: Hráč musí podávat spodem a stojí jednou nohou za základní čárou. Stejně jako v tenise podává křížem. Podávající podává pouze jednou (může opakovat pokud se míček dotkne sítě a dopadne na správnou stranu hřiště). Míček musí dopadnout do prostoru k základní čáře protihráče. Hráč ztrácí podání pokud zahraje do sítě, mimo hřiště nebo během podání mine míček.

Ve hře je dovoleno zahrát volejem (tedy úder přímo ze vzduchu) pouze pokud hráč stojí oběma nohama mimo tzv volej-zónu (část blíže k síti).

Bodování: bod získá pouze podávající hráč po vítězném míči. Set se hraje na 11 bodů. Pokud mají hráči shodně 10 bodů, musí jeden z nich vyhrát o dva body. Tedy například skóre 14:12. Hráči mohou hrát na dva vítězné sety.

Závěr

Skvělá hra s nábojem – zajímavý prvek „pomalého“ míčku.

Klady +++

  • hrát lze outdoor i indoor
  • jednoduchá pravidla (pokud nehrajete turnaj)
  • vhodné pro mladší i starší ročníky
  • kombinace více sportů

Zápory – – –

  • vhodný povrch a hřiště
  • vhodné pro větší děti

Hru zakoupíte v našem e-shopu venkovních her.

Pickleball

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.