Pojďme se podívat jak vypadá taková výroba her… tentokrát hra Hookbruč „na cesty“ (recenzi o hře si můžete přečíst na našem blogu). I tady je to všechno o dřevu :). Bukové tyčky je třeba upravit. Tedy po vybroušení a nařezání na požadovaný rozměr seříznout špičku, aby šly tyčky snadno zapíchnout do země nebo trávy. Takových špiček a takového „odpadu“, klínků bude dostatek.

Dále je potřeba všechny nařezané tyčky ohoblovat a začistit na pásové brusce. Na straně, kde není špička je potřeba udělat fazetu-zakončení. Na to máme speciální přípravu, takže už nám tahle drobnost nezabere tolik času, jako tomu bylo, když jsme s výrobou hry začínali.

 Bukové dřevo Hookbruč výroba Hry výroba Frézování

Rozdíl mezi surovou tyčkou a opracovanou tyčkou můžete vidět na obrázku.

Další fází je naměřit barevný vršek pro snadnější natření a lakování. Vše se lepí ručně, žádné stroje. Za tu dobu je to stále nejlepší způsob jak dosáhnout hladkého přechodu barvy a laku. Rozdíl mezi natřenou, ale hlavně lakovanou tyčkou (venkovní lak díky kterému vám hra déle vydrží) je krásně vidět na obrázku, tady už se rýsuje finální výrobek…

 Lakování her Lak na dřevo Výroba her Hookbruč na cesty

Poté musíme připravit pravidla – ke hře máme malou brožuru, kde je vše vysvětleno, barevné obruče a spolu s tyčkami uložíme vše do bavlněného vaku s naším logem. No a výsledek? Hra, kterou můžete brát všude s sebou a u které se zabaví celá rodina, vaši kamarádi nebo děti.

Pokud se vám článek na téma Výroba her líbil, dejte nám vědět, rádi připravím článek s další zahradní hrou.

Jak se vyrábí hra Hookbruč?

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.