Provedení Cornscale

Pokud jste čekali opět na letošní novinku z vývojové dílny STOA-Zahradní minigolf s.r.o… tak jste se konečně dočkali. Inspirací pro hru byla oblíbená hra Cornhole (jedna z nejpopulárnějších her v zámoří), ta se ale podobá pouze v házení kukuřičných sáčků. Hra Cornscale je vyrobena z kovové konstrukce, která je lakována práškovou barvou. Součástí konstrukce je deska, na které je umístěn koberec. Celá hra připomíná malou houpačku, na kterou hráči hází sáčky naplněné kukuřici. Součástí je také bavlněný bag na snadné přenášení a zejména uskladnění sáčků.

Instalacecornscale

Jednoduchá instalace, kde potřebujete pouze travnatý povrch nebo koberec. V žádném případě není vhodné hru hrát na asfaltu, štěrku nebo jiném tvrdém povrchu – v takovém případě dojde k velice rychlému opotřebení a roztržení sáčků.

Hra

Hra Cornscale je určena pro dva hráče nebo dva týmy. Vzdálenost hráčů od konstrukce je 5 metrů (pokud chcete „výzvu“ můžete zvětšit vzdálenost klidně na 6-8 metrů). Hodem mincí nebo stříháním se určí, kdo začne. Hráč, který začíná k sobě nakloní hrací plochu a jako první hází na sáček. Cílem hráče je, aby hrací plocha po odhození všech sáčků (hráči se v hodech střídají) zůstala nakloněná na soupeřovu stranu. Hráč, kterému se to podaří, získává bod. Potom začíná hrát druhý hráč, který opět začíná nakloněním hrací plochy na svojí stranu. Takto se hráči střídají a získávají body. Hráč, který jako první získá 10 bodů, vyhrává.

Závěr o hře Cornscale

Asi nejoblíbenější a nejvíce chytlavou částí hry, je házení kukuřičných sáčků. Uvidíte, že to dělá ze hry perfektní zábavu, která bude bavit celou rodinu, kolegy ve firmě nebo třeba děti ve škole nebo klubu. Vyzkoušejte hru, která vznikla kompletně v České republice. Nebojte se nám zaslat další tipy na využití kukuřičných sáčků.

Klady +++

  • kukuřičné sáčky – hod je chytlavý
  • jednoduchá pravidla

Zápory —

  • špatně skladná deska v sestaveném stavu
  • travnatá plocha, koberec,… podmínkou

Zakoupíte…

…v našem e-shopu: https://eshop.zahradnizabava.cz.

Cornscale

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.