Dropin Hood – provedení

Balení obsahuje 6 tyček (vždy tři pro každého hráče nebo jeden tým), dále pak tři různě veliké trojúhelníky – ty vytvoříte ze stuhy a praktickou tašku pro snadné uschování celé hry. Tyčky jsou zatíženy „golfovým“ míčkem, tak aby krásně padaly k zemi. Na konci není ostrý hrot, ale důrazně doporučuji dávat pozor zejména při hře s dětmi, tak aby nedošlo k poranění.

Instalace

Na začátku potřebujete pouze rozmístit tři trojúhelníky. Ty jsou vytvořeny ze stuhy, kterou protáhnete očkem a to zapíchnete do země. Tahle základní instalace je opravdu na chvilku. Na Vás pouze je, zda-li zvolíte: trojúhelníky umístit vedle sebe, nebo z nich utvoříte terč (každý je jinak velký) nebo je třeba různě propojíte – možné návrhy rozmístění trojúhelníků jsou součástí českých pravidel.

Hra

Dropin Hood je hra vhodná pro dva hráče nebo 2 týmy (ideálně v každém týmu 3 hráči, aby měl každý jeden hod). Týmy se v hodech střídají a snaží se zasáhnout připravené trojúhelníky. Je na hráčích, zda-li budou hrát do 50-ti bodů přesně. Například malý trojúhelník za 5 bodů, střední za 3 nebo velký za 1 bod. Nebo zda-li bude stačit, aby jeden tým jednoduše naházel 50 a více bodů. Pro jednodušší počítání mohou hráči počítat všechny trojúhelníky stejným počtem bodů. Vzdálenost hodu je na hráčích, mě se zdá, že větší vzdálenost je jednodušší, protože se tyčky zvládne krásně dotočit a zapíchnout do země.

Dropin HoodDaleko důležitější je samotná technika hodu. Určitě musí jít o spodní hod, tak aby tyčka vyletěla do vzduchu a krásně padala na zem. Hráči se opět mohou domluvit, zda-li se počítá pouze zapíchnutá (těžší varianta) tyčka nebo i taková, která skončila „na ležato“ v trojúhelníku.

Závěr

Krásná letní hra v praktické tašce, vhodná ale skoro určitě pouze na trávu (musí se zapíchnout) a taková, která během hry s dětmi určitě také vyžaduje pozornost. Tyčky se nesmí házet proti lidem nebo zvířatům, aby někoho neporanily. Pokud hledáte hru na trénink odhadu vzdálenosti se zajímavým spodním hodem a vhodnou pro týmy, tohle je hra pro vás!

Klady +++

  • obtížnost lze zvolit vzdáleností nebo sestavením trojúhelníků
  • výborný trénink odhadu vzdálenosti a techniky hodu
  • praktická taška, aby se hra nikde nepovalovala

Zápory —

  • travnatý povrch podmínkou – suchá zem není vhodná (šipky se nezapíchnou)
  • techniku hodu chce trénovat – rozhodně to není hra, přijdu, naházím 50bodů a je konec…
  • hod šipkou může být nebezpečný – dohled nad dětmi je nutný

Dropin Hood zakoupíte…

…v našem e-shopu: http://eshop.zahradnizabava.cz.

Videorecenze hry…

…na našem Youtube kanále: https://www.youtube.com/?v=6AwlWIjmoFw 

Hra Dropin Hood

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.