Giant 4 – provedení

Moc pěkně udělané dřevěné provedení hry, kvalitně provedená taška na přenášení hracích kamenů a plastové hrací kameny. Vše je zabaleno v kartónové krabici, kterou pokud budete hru Giant 4 uklízet doporučuji uschovat. Dřevo je lakované, je vhodné ho tak vždy ošetřit vlhkým hadříkem a pokud chcete prodloužit životnost hry, určitě doporučuji hru uklízet před klimatickými vlivy.

Nově máme v nabídce moc pěkné barevné provedení. Trochu menší, ale s pěkným stojanem a zajímavými barvami, které zaujmou každého. Color 4 – od holandského výrobce BS Toys.

Instalace

Sestavení hry je hodně jednoduché. Do dřevěných nohou zasunete hrací desku a na spodní část umístíte trámek, který zajistí hrací kameny – ten po hře můžete vyndat, abyste kameny snadno dostaly z desky. Hru můžete hrát na zahradě, na trávě, ale třeba i na betonu nebo dlažbě. Určitě nic nezkazíte, pokud hru vezmete třeba do pokoje na koberec nebo domů na podlahu.

Hra

Giant 4, někdy známá také jako Connect 4 nebo v Čechách jako 4 v řadě je založená na principu piškvorek. Hra je určena pro 2 hráče, kteří se střídají ve vhazování svých kamenů do hrací desky.

Giant 4

Začátek hry může určit „stříhání“ nebo hod mincí. Snaha hráčů je potom z kamenů utvořit řadu 4 stejných kamenů. Řada může být vytvořena vodorovně, horizontálně nebo i na diagonále. Nepozornost soupeře povede k vítězství.

Závěr

Tohle velké provedení je opravdu hodně zajímavé. Zvládnou ho hrát i malé děti, hru můžete hrát venku i uvnitř a rozhodně velké provedení zaujme každého. Hru si umím představit na rodinnou akci, svatbu nebo třeba jako zpestření firemního večírku.

Klady +++

  • snadno pochopitelná pravidla
  • pěkné dřevěné provedení, které zaujme
  • praktická taška na hrací kameny

Zápory —

  • v některých místech je mezi deskou a dřevěnou nohou až příliš „vůle“
  • uvítal bych zarážku, která by držela desku v dřevěných nohách, aby se deska nedala snadno vysunout
  • dřevěné hrací disky by hru oživily, i když nutno dodat, že plastové nepůsobí nijak lacině

Giant 4 zakoupíte…

…v našem e-shopu: https://eshop.zahradnizabava.cz.

Videorecenze hry…

…na našem Youtube kanále: https://www.youtube.com/watch?v=uJ9OiyoSv90&t=1s

Giant 4

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.