Provedení

V tomto velkém provedení (malé je Hookbruč „na cesty“), které je vhodné na velké zahrady, do parku, do školy, k hotelu, do obce… naleznete 6x kolík startovní (výška 40cm), 6x kolík cílový (výška 150cm), 4x barevně odlišená obruč vhodná ke hře, 1x držák na obruče. Zakoupit lze i variantu s 9-ti nebo více kolíky dle domluvy a velikosti hrací plochy, kterou má zájemce k dispozici.

Instalace

Existuje více možností instalace.

1) zatlouct kůly na danou plochu a vytvořit tak hřiště například na sezónu – po sezóně kůly uklidit a s novou sezónou postavit to samé nebo nové hřiště.

2) udělat pevnou instalaci kůlů, nejlépe zabetonovat do betonu s vidinou toho, že hřiště takto zůstane napořád – takovéto hřiště lze poté doplnit o cedulky, které ukazují směr dráhy, její vzdálenost, PAR a případně obtížnost nebo například i překážky, které se na dané dráze mohou vyskytovat.

Tip: součástí balení jsou tipy na postavení zajímavého hřiště nebo lze instalaci, včetně návrhu nechat na dodavatelské firmě. Ta poté hřiště navrhne, vytvoří, vyrobí score card, destičky a další dle domluvy.

Při samotné stavbě hřiště se nebojte zakomponovat do hry vodní překážky – rybníček, potoHookbručk, strouhu… nebo další přírodní prvky – stromy nebo keře,… Všechny tyto prvky hru zatraktivní. Pokud totiž obruč skončí ve vodní překážce nebo mimo pomyslné hranice hřiště, hráč si připočítá trestný bod. Skončí-li obruč v keři, hráč pokračuje dále beztrestně.

Hra Hookbruč

Smyslem hry Hookbruč je na postaveném hřišti zahrát hodem obručí celé hřiště na co nejmenší počet hodů. Hráči tedy mají vytyčené hřiště (6-ti startovními a 6-ti cílovými kolíky – celkem 6 drah o různých vzdálenostech 10 – třeba i 70m) a každý hráč má svojí obruč – realizace hřiště viz obrázek.

Hráč může házet tzv. vrchem – větší vzdálenosti a nebo od pasu – kratší vzdálenosti, kdy potřebuje dohodit na kolík. Hráči dohazují, tedy pokud je vzdálenost dráhy velká, hráč hodí jednou, poté si stoupne k obruči a pokračuje dál směrem k cílovému kolíku.

Několikrát se nám během hry stalo, že se obruč zakutálela úplně jinam než jsme zamýšleli. Je to tak další prvek, který zvedne zábavu během hry – zejména, když se obruč vrátí třebVenkovní hra Hookbruča až zpět k hráči, pro ostatní tak nastává výbuch smíchu.

Závěr

Zábava, která vzniká při hře je potvrzená několika turnaji a zábavnými akcemi, kterých jsme měli možnost se zúčastnit. Hra je jednoduchá, hod obručí zvládne každý a díky tomu, že obruče lze dokupovat, lze zabavit velkou spoustu hráčů na jednou.

Hra Hookbruč Vás donutí k pohybu, dráhy mohou mít libovolnou vzdálenost. Hod obručí zvládne opravdu každý.

Klady +++

  • jednoduchá hra pro všechny
  • pohybová hra – nutí hráče k pohybu, hráči nestojí pouze na místě
  • hod obručí zvládne každý
  • spousta zábavy, zejména když se po hodu obruč zakutálí tam, kam hráč nezamýšlel

Zápory —

  • hru nelze instalovat na pevném povrchu – beton, asfalt,…
  • vandalismus a ničení startovních a cílových kolíků

Zakoupíte…

…v našem e-shopu: http://eshop.zahradnizabava.cz.

Hookbruč „na ven“

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.