Provedení

Hra Turnaj rytířů je vyrobena z kvalitního tvrdého dřeva – kaučukovník.

Dáma ani rytíři nejsou lakovány, což nemá na hru žádný vliv, je totiž třeba počítat s tím, že se tyto herní prvky stejně časem obouchají. Celá sada je dodávána ve vaku pro snadné přenášení hry a uložení všech součástí hry na jedno místo – vlajky, pásky, dřevěné kameny, koule,…

U nás nepříliš známá „házecí“ hra, ale velice oblíbená zejména v severských zemích, odkud k nám do Čech přišla.

Instalace

Podle obrázku, který naleznete v přiložených pravidlech je třeba sestavit hrací hřiště. To lze velikostí upravit pro menší nebo větší hráče. Důležitá je vzdálenost ze základní čáry ke třem trojúhelníkům, které jsou vyznačeny barevnými praporky. Dále je třeba umístit dva rytíře a pro každou barvu (a tedy tým 1-6 hráčů) jednu dámu, která je chráněna právě dvěma rytíři.

Vzhledem k tomu, že je třeba praporky zapíchnout do země je vhodná plocha tráva. Zde můžete dobře vyznačit hrací hřiště a i je takový podklad vhodný na házení dřevěnými hracími koulemi.

Hra Turnaj rytířů

Dva hráči nebo dva týmy hrají pro sobě. Hra je rozdělena na Klání a Bitvu. Cílem klání je vždy hodem dostat barevnou kouli do třech ohraničených trojúhelníků. Jakmile se toto podaří, tým může přejít do Bitvy. Zde je cílem srazit ze základní čáry nejdříve rytíře a jako poslední dámu. Pokud se to jednomu týmu podaří, vyhrává. Pokud však tým například srazí dámu jako první, je za to penalizován a musí nejdřív opět projít Kláním, aby mohl dále pokračovat v Bitvě.

Pravidla myslí i na situace, vyrážení koulí. Tým, který má dobrou házecí techniku a samozřejmě i trochu štěstí je předurčen k vítězství.
Hra Turnaj rytířů

Závěr

Hra Turnaj rytířů u nás není příliš známá, ale určitě dobře zapadne do rodiny tzv. „házecích her“ – Mölkky, Kubb,… o kterých jsem na našem blogu již také psal. Zejména díky týmovému pojetí je hra ideální na párty, firemní akce nebo rodinné oslavy.

Klady +++

  • týmová hra pro více hráčů
  • kompletní balení, včetně praporků a vyznačení herních trojúhelníků
  • praktická taška, kam uložíte vše potřebnéHra rytířů

Zápory —

  • travnatá plocha je dle našeho názoru nutností
  • taktika může být zejména pro menší děti na začátku obtížná

Zakoupíte…

…v našem e-shopu: http://eshop.zahradnizabava.cz.

Turnaj rytířů

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.