Rollors – provedení

Balení hry obsahuje 2 dřevěné pyramidy, 6 dřevěných disků, měřící zařízení a česká pravidla. Vše je dále dodáno v praktické tašce na snadné přenášení všech komponentů hry. Dřevěné herní prvky jsou vyrobeny z kvalitního dřevo a co se mi obzvlášť líbí, že dřevo je lakováno – takže k údržbě stačí vlhký hadřík, kterým vše utřete. Nicméně vzhledem k povaze dřeva, doporučujeme vše po hře uklidit, tak aby hra přišla do minimálního kontaktu s vlhkým prostředím.

Instalace

Jak dle popisu přímo od výrobce, tak i po naší zkušenosti k základnímu rozestavení potřebujete opravdu pár vteřin. Jde o to vlastně umístit dvě pyramidy proti sobě a potom už se můžete pustit do hry. Jako hrací plochu je určitě nutné použít trávu nebo písek nebo podobný povrch. Tvrdý povrch jako dlažba, beton NENÍ zcela určitě vhodná.

Hra

Hra Rollors kombinuje tři známé hry – Petanque, Horseshoes a Bowling. Hra je určena pro 2 hráče (nebo dva týmy – s tím, že v týmech může hrát klidně až 6 hráčů, protože každý bude mít jeden disk).

Pyramidy se rozstaví na vzdálenost 8 metrů (pro děti určitě kratší). A hráči se snaží zahrát (kutálet) co nejblíže ke druhé pyramidě – cíli. A tady začíná to, co se mi na hře hodně libí. Nejde totiž pouze o to kutálRollorset disk, co nejblíže, ale mít také trochu štěstí.

Hráč, který hodí nejblíže totiž zapíše takový počet bodů, který je na viditelné části disku (z každé strany je jiné číslo). Pokud disk zůstane stát na hraně, hráč započítává obě strany na disku, pokud se disk dokutálí až k pyramidě a dotýká se ji, pak si hráč započítá počet viditelných bodů x 2. Hráči hrají do 21 bodů, ale musí vyhrát alespoň o 2 body.

Závěr

Dostat tuhle hru do ČR byl trochu oříšek, ale nakonec se podařilo a já jsem moc dobře věděl proč ji tak moc chci mít. Kladné recenze, které jsem na hru Rollors v zámoří četl byly velkým lákadlem. Pokud hledáte krásnou venkovní hru v praktické Rolorstašce, takže hru budete moci brát všude s sebou, tohle bude přesně pro Vás. Tahle hra si určitě zaslouží Vaší pozornost…

Klady +++

  • jednoduchá příprava hry
  • jednoduchá pravidla a jednoduché na naučení
  • praktická taška, aby se hra nikde nepovalovala

Zápory —

  • travnatý povrch nebo písek (a podobný terén) je podmínkou
  • kutálení bude chtít trénink 🙂

Rollors zakoupíte…

…v našem e-shopu: http://eshop.zahradnizabava.cz.

Videorecenze hry…

…na našem Youtube kanále: https://www.youtube.com/watch?v=nB1aq_nw-1E

Rollors

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.