Provedení

Po vybalení hry (u nás známé více jako Softball) z kartónové krabice hra obsahuje: dřevěnou pálku – kulatou (provedení od švédské firmy Bex Sport také  dřevěnou pálku – plochou – vhodná pro začátečníky nebo děti), míček , základní metu a 4 tyčky pro označení met. Po hře lze vše uložit do vaku nebo síťované tašky.

Instalace

Hra je u nás spíše známá jako softball. Jde o rekreační provedení hry, určené pro dva (4-6 členné týmy – doporučuji klidně více). Hráči postaví základní metu a další mety, které se budou probíhat.

Pro pokročilé hráče je k dispozici kulatá pálka, pro děti nebo začátečníky plochá pálka (provedení od Bex Sport). Míček lze nahradit molitanovým nebo jiným míčkem, tak aby hráči nehráli velké vzdálenosti.

Hra Rounders / Softball

SoftballTýmy se rozdělí na tým „v poli“ – obsazuje mety a snaží se protihráče „vyautovat“ chycením míčku/tečováním hráče, zašlápnutím mety. Tým „na pálce“ se snaží odpálit co nejdál a zároveň postupně proběhnout všechny mety v pořadí, za což získává bod.

Ideální počet hráčů je 6 pro každý tým. Čtyři hráči obsadí mety, dva hráči jsou v poli na delší odpaly. Nadhozy lze provádět buď spodním nadhozem – je lehčí nebo si hráč může nadhodit sám. Dětem jsme nadhazovali lehké rány spodem.

Hrát lze například na 10 výměn nebo na dosažení určitého počtu bodů

Závěr

Pokud máte skupinu více lidí, je hra ideální. Zapojíte tak do hry, klidně i 12 a více hráčů. Velikost hřiště si můžete zvolit individuální, s ohledem na počet hráčů, zkušenosti hráčů, věk hráčů.

Doporučujeme sportovní oblečení, protože některé zašlápávání met může být pěkný souboj.

DBEJTE BEZPEČNOSTI PŘI ODPALU MÍČKY PÁLKOU.

Klady +++

  • zabaví velkou spoustu hráčů – dva týmy
  • po hře vše uklidíte do vaku/síťované tašky
  • dvě pálky – lehčí/plochá a těžší/kulatá – vhodné pro začátečníky

Zápory —

  • je třeba minimálně 8 hráčů
  • souboje o metu mohou být na hraně – doporučujeme travnatou plochu/pláž,…
  • ke hře je potřeba více prostoru – vhodná plocha tráva nebo podobný povrch

Zakoupíte…

…v našem e-shopu: http://eshop.zahradnizabava.cz.

Rounders / Softball

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.