… a do sociálního zařízení…

Ano, i senioři, lidé s hendikepem nebo lidé s jiným postižením si chtějí hrát… a tak další z příspěvků na téma „Jak vybrat hru…“ se bude věnovat právě hrám pro z těchto skupin. Je jedno, jestli půjde o společenské hry pro seniory do domova seniorů, sociálních zařízení nebo budete chtít dárkem potěšit svoji babičku nebo dědečka – spojení generací bude zpestřením pro obě strany.

Jedním z častých dotazů je, jaké hry si myslíme jsou vhodné. Snažil jsem se vybrat vhodný seznam, není určitě kompletní a pokud se vám do seznamu budou hodit i jiné hry, klidně mi dejte vědět, rád je tady na blogu doplním. Moje zkušenosti vychází zejména z vašich dotazů a akcí, kterých jsme měli možnost se zúčastnit.

Hry pro seniory… hry pro lidi s hendikepem

Předpokládám, že máte vhodnou hrací plochu – na některé hry je třeba pevný podklad – třeba dlažba, beton – vše ideálně na vaší zahradě nebo pozemku, ale hrát si lze klidně i na koberci nebo stole. Lze hrát hry pouze venku, nebo můžete vzít při nepřízni počasí hru dovnitř a hrát v místnosti? Obliba her je spíše můj subjektivní názor, čísla oblíbenosti vycházejí zejména z prodejů her. No a to co vás bude zajímat asi nejvíce, na jaký trénink je hra vhodná…

Den seniorů – to bude zábavy

Už jsme na několika podobných akcích byli, buď jsme hry na podobné akce půjčovali nebo si je přímo na akci a místo zakoupili. Zkuste uspořádat: sportovní den pro seniory, olympiádu, setkání s rodinnou, zábavné odpoledne spojené s malým grilováním nebo živou muzikou… Možností je spoustu, snad vám náš krátký přehled pomůže a bude vás inspirovat.

Hry zakoupíte:

Věřím, že vám náš přehled pomůže. Navštivte náš e-shop: 

PODÍVAT SE NA HRY DO E-SHOPU

Pokud se vám naše články na téma: Jak vybrat… líbí, budeme rádi pokud je budete sdílet na sociálních sítích – Facebook, Twitter,… dále, třeba pomohou i někomu dalšímu. Děkujeme.

Za vaše další podněty budeme moc rádi, neváhejte mě kontaktovat.

Jak vybrat hry pro seniory?

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.