Zákazník z Jižní Moravy objednal kompletní minigolf, včetně rozšířené sady překážek. A protože tyto zakázky lze obtížně zasílat, bylo jasné, že nás čeká cesta jiho-východním směrem.  Jak to vypadá, když jsou hry na cestách.

Vstávám před pátou hodinou a po páté vyrážíme směr Brno. Dálnice D1 nezůstala nic dlužna své pověsti a cesta do Brna je vzhledem k asi sedmi omezením v délce 10 – 25 km docela utrpením. Z Brna pokračuji dále směr Bratislava ještě asi 50 km do obce Krumvíř.

V Kobylí zastavuji u místního Disc Golfového hřiště, což mě profesně zajímá, protože  tuto hru také dodáváme. Hřiště je postaveno mezi vinohrady a je odtud pěkný výhled do zvlněné krajiny. 

Hry na cestách
Hry na cestách


Volám zákazníkovi, že jsem skoro na místě a domlouvám dodání za půl hodiny.  Získaný čas využívám k výstupu na nedaleký Kobylí vrch, kde se nachází netradiční rozhledna ve tvaru šneku, ze které je krásný kruhový rozhled.

Rozhledna Šnek


Poté už musím dojet posledních asi 8 km k zákazníkovi. Po deseti minutách jsem u cíle, pán mi otevírá vrata, couvám dovnitř a během několika minut je zakázka vyložena. Ještě chvíli probíráme možnosti instalace a asi v 10 hodin jsem „volný“.  

D jednička je zavřená kvůli nehodě, tak nemám kam spěchat a protože se nacházím v oblasti tzv. Moravského Toskánska rozhoduji se pro malý okruh po známých nejfotogeničtějších místech. Viditelnost není nejlepší a na  fotografování už je pozdě, ale na průzkum oblasti to je dobré.

První zastávku dělám v serpentinách nad obcí Karlín, kde fotím tzv. Karlínské vlnky. Po občerstvení pokračuji do Šardic, kde si chci prohlédnout Šardické biopásy a potom u Svatobořic fotím klasický cíl fotografů: kapličku sv.Barborky, která se nachází daleko uprostřed polí směrem  na  Strážovice. Je ale mizerné světlo a tak je z toho jen dokumentární foto.
Měl jsem  v plánu více cílů, ale čas pokročil a musím vyrazit na cestu zpět.  Tentokrát nejedu po D1 až do Prahy, raději u Jihlavy odbočuji na Havlíčkův Brod a přes Kolín se vracím domů.

Autor textu i foto: Petr H.

S hrami na cestách

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.