…je hra, jejíž pravděpodobným původem je, jak název napovídá, Holandsko (známá jako Dutch billiard nebo Shuffleboard – oblíbené provedení se skládacími deskami také najdete v článku na našem blogu) a ve které jsou pořádány i oficiální soutěže, včetně Mistrovství světa!
Holandský billiard je zajímavá nejen pro vlastní aktéry, ale i pro případné diváky přináší dramatický náboj, kde je výsledek závislý na šikovnosti, citu i taktice.

Provedení hry

Hrací plocha o velikosti cca 200 x 40 cm, 30 dřevěných kamenů (puků). Jedná se o velmi pěkné provedení z kvalitního tvrdého dřeva, tím je zajištěna dlouhá životnost.
Panty uprostřed hrací plochy umožňují složení hry na poloviční délku (v nabídce máme také provedení z celé 2 metry dlouhé desky – provedení Dark), čímž je zvýšena její praktičnost. Novinkou je také provedení Kids s krásnými dětskými motivy. Pravidla jsou pro všechna provedení hodně podobná.

Holandský billiard

Pravidla hry

Hra je určena vždy pro jednoho hráče (event. tým)  – cílem hry je, během tří kol, získat co nejvíce bodů pomocí dřevěných kamenů (puků) umístěných do 4 branek (oddílů), které jsou hodnoceny 1, 2, 3 a 4 body.

Při umístění kamenů do všech oddílů, je bodový počet za každou kompletní sérii vždy zdvojnásoben. Body se počítají jen za kameny, které jsou v tom kterém oddílu celým svým objemem.
Počet hráčů není nijak omezen. Vítězí hráč, který získá nejvyšší počet bodů. 

Závěr

Holandský billiard je ideální pro penziony, restaurace, domovy seniorů, rekreační zařízení (v provedení Kids také pro děti) ale samozřejmě i pro všechny soutěživé hráče.

Novinka: v nabídce máme také krásné dětské provedení se zvířátky nebo dinosaury – koukněte k nám na e-shop.

Klady +++

  • rozhoduje šikovnost, cit a taktika
  • lze hrát v libovolném počtu hráčů
  • kvalitní a skladné provedení

Zápory – – –

  • delší stůl pro umístění hrací plochy

Hru zakoupíte v našem e-shopu venkovních her.

Holandský billiard

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.