Jednoduchá hra Boj na mostě pro dva hráče, kterou můžete hrát nejen doma, ale díky velmi kompaktním rozměrům ji můžete vzít kamkoliv s sebou (výlet, dovolená..).

Provedení hry

Hra sestává s dřevěné hrací plochy o rozměrech cca 40×10 cm, která je z praktických důvodů složená ze 2 částí, jednoduše spojených přírodním motouzem.

Dále jsou součástí 2 figurky různé barvy z bukového dřeva o velikosti 8 cm a velké dřevěné hrací kostky (5,4cm), rovněž z buku.

Vše je složeno do praktického textilního sáčku, ve kterém se hra snadno uschová i přepravuje.

Boj na mostě

Pravidla hry

Hrací plocha představuje most, o který svádí dva bojovníci urputný zápas.

Jedna figurka nastupuje zleva, druhá zprava. Hráči střídavě házejí kostkou a posunují svou figurku ke středu „mostu“ na tolikáté pole od svého okraje herní plochy, kolikok jim padne.

Každá figurka postupuje kupředu na druhý konec „mostu“ tak dlouho, dokud může. Soupeřova figurka je však pro ni nepřekonatelnou překážkou. Když k ní dojde, musí pokračovat v přesunu o zbývající počet polí zpátečním směrem, ke svému okraji herního pol.

Zbývá-li jí tak málo polí, že dojde na kraj aniž vyčerpala tah v plném rozsahu, začne z prvního pole opět postupovat kupředu proti soupeři.

Hra končí ve chvíli, kdy je jedna figurka zatlačena na první pole u svého okraje „mostu“ a soupeřova figurka se zastaví na sousedním, druhém poli. Vítěz už nemá kam postoupit, poražený kam ustoupit. Most je dobyt! Boj na mostě je dokončen :).

Závěr

Ačkoliv je hra primárně určena pro dva hráče, je vhodná i pro uspořádání vyřazovacího turnaje pro větší počet hráčů. Koukněte se na náš další článek, jak vybrat originální deskovou hru.

Klady +++

  • jednoduchá pravidla
  • většinou rychlý spád
  • lze vyhrát i ztracený boj
  • možnost uspořádat turnaj

Zápory – – –

  • závislost na štěstí
  • je nutná rovná plocha na hod kostkou (nelze hrát např. ve vlaku..)

Hru zakoupíte v našem e-shopu venkovních her.

Boj na mostě

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.