Udělejte si trochu představu, co vše stojí za zakázkovou výrobou. Proč si raději necháváme delší termín dodání. Proč je zakázková výroba dražší, přestože jde často o více kusů. Náš dlouhodobý zákazník – Arte Group – a jeho zakázková výroba 2019… Dárková pexesa pro zákazníky.

Jdeme na to

První e-mail od zákazníka 21.10.2019. Má jít o dárková gravírovaná pexeso jako poděkování za spolupráci. Nejdříve 50 ks, nakonec děláme rovnou 100 sad. Šibeniční termín před Vánocemi, ale zakázku předáváme 21.11.2019 přesně měsíc po prvním e-mailu.

V prvních krocích ladíte hlavně samotné provedení, dodání podkladů od zákazníka. Jakmile tohle vše máme za sebou, může se jít makat :).

V první řadě je potřeba opravdu hodně materiálu. Na celou zakázku jsme spotřebovali 4 překližky (síla 5mm – aby to vypadalo pevně a pěkně) o rozměrech 2500x1250mm.

Z těch bylo potřeba nařezat díly, které se nám vejdou do stroje – jeden díl, jedna sada. Průměr jednoho kolečka je 8 cm, a celkem jich je v jedné sadě 20.

Protože jsme se domluvili, že chceme aby pexeso opravdu pěkně vypadalo. Přišlo na řadu stříkání všech desek.

Zadní strana bude zelená (jedna z barev v logu zákazníka), přední zůstane přírodní – na té bude i samotné gravírování.

Zákazník dodal vlastní grafiku (firma se věnuje zateplování a výtahům – takže téma pexesa bylo jasné). Tato grafika je potřeba přenést do programu, který pracuje se strojem a dokáže ho „přečíst“.

V tom ladíte problémy, jako třeba špatné stínování apod.

Součástí jsou i další drobnosti. Naše pytlíky mají standardně nášivku po straně s naším logem. To jsme pro zákazníka nechtěli, takže komplet ušití nových pytlíků – necháváme dělat v chráněné dílně.

Tady nic nevymýšlíme, sami tyto pytlíky používáme a jsme s nimi maximálně spokojeni.

Firemní barvy zákazníka jsou zelená a oranžová. Takže volba destičky – tu kterou jako první uvidí obdarovaný – byla jasná (na té bylo i logo firmy a webové stránky).

Logo a z druhé strany oranžová barva. Vše připevněno přes provázek na každý pytlík.

Gravírování

Na našem blogu si můžete přečíst jaký stroj používáme na gravírování a řezání některých našich her. Má dostatečně velkou gravírovací plochu a je hodně výkonný i při samotném řezání.

Celá deska ve stroji měla rozměr cca 30x60cm. Jednalo se o 10 motivů – vždy po dvou kusech. Protože jsme chtěli pěkné pexeso padlo jasné rozhodnutí – bude se gravírovat.

Gravírování je časově náročnější, ale je prostě krásné. Výroba jednoho pexesa zabere stroji 1 hodinu!

Protože vše děláme vždy po jedné sadě, odpadá problém s následným tříděním.

Vše pěkně do krabic, abychom měli přehled, kolik je již hotovo.

Tohle je ten moment, kdy už víte, že to dobře dopadne. Stroj vše zvládl na výbornou, my máme nařezáno, nagravírováno, zabaleno a připraveno do krabic na odeslání.

Zákazník hodnotí pexeso slovy: Budu volat, protože to se nedá napsat… je to PECKA!

Děkujeme

Díky, tohle se nedá popsat slovy. Ale samozřejmě maximální spokojenost z dobře odvedené práce a spokojený zákazník – co víc si přát. Díky ještě jednou a těším se příště na další krásnou realizaci :).

Zakázková výroba

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.