Někdy se mu také říká indiánský tenis nebo Spiroball. Provedení, které máme v nabídce my, je od švédské firmy BEX Sport. Je součástí řady Sunsport – tedy letní sportovní hry (mj. sem patří třeba Discgolf nebo Soft Petanque).

Provedení

V balení hry najdete lehce skládací kovou tyč (dva díly, které spojíte k sobě), kterou zapíchnete nejlépe do země – viz obrázek. Dále dvě plastové pálky – s možností úchytu na ruku a tenisák na provázku. Celá hra je zabalena v barevné kartónové krabici.

tetherball

Pravidla

Hra Tetherball je určena pro dva hráče. Každý má jednu pálku. Cílem hráče je po podání se snažit zahrát míček jedním směrem. A omotat ho kolem kovové tyče. Zároveň se mu v tom druhý hráč snaží zabránit a také on se snaží míček omotat kolem tyče.

Hra tedy vyžaduje hodně pohybu a dobrý postřeh. Pro menší děti může být hra hodně náročná a skoro nehratelná.

Závěr o hře Tetherball

Určitě zajímavá hra, ale pro mě stále s pár „ale“.

Docela bych uvítal aby hra měla stabilnější konstrukci – přeci jenom bouchání do míčku dokáže tyč vyviklat – tedy určitě volte vhodný povrch (tráva, zem – hlína). Provázek mohl být delší – pokud jeden hráč začne, je těžké ho zastavit.

Naopak za dobré považuji pálky, které u sebe mají provázek, tak aby vám nevyklouzly.

Klady +++

  • dobrá pohybová hra
  • pálky + uchycení

Zápory – – –

  • konstrukce mohla být stabilnější
  • provázek bych volil delší

Hru zakoupíte v našem e-shopu venkovních her.

Tetherball

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.