Na skákací gumě (někdy se jí také říká pruženka) je vidět, jak se na některé staré hry tak trochu zapomnělo. Vlastně si pamatuji, jak jsme vytahovali gumu z tepláků, spojovali ji dohromady abychom mohli skákat. No maminka z toho nebyla nějak ráda, ale protože nebyly mobily, tak jsme prostě blbnuli venku. Tehdy to byla klasická bílá guma. Dnes jsou barevné možnosti někde jinde, takže nejenom, že skákání gumy je zábava ale skákací guma i krásně vypadá.

Provedení

Guma, kterou máme v nabídce je vyrobena z 64% polyester, 36% elastan. Délka gumy je 5 metrů – což je super, protože je vhodná i pro dospělé. Zkuste tuhle hru přivést na Silvestr, uvidíte jak si všichni rádi zavzpomínáte. Součástí je také pevná krabička a hlavně to nejdůležitější – podrobný návod, jak se skákací guma hraje, nebo spíše skáče :).

skákací guma

Pravidla

Her s gumou existuje více, já si ale nejvíce pamatuji „Školku s gumou“. Jde o šest cviků, které je potřeba odskákat v každé výškové třídě. První třída je u kotníků, dále v půlce lýtek, třetí u kolen, dále v polovině stehen, pátá u zadku a šestá v pase.

Základem je vše udělat ve správném pořadí a například nepřišlápnout skákací gumu, když nemáte nebo správně nedošlápnout. A zejména poslední třídy jsou výzva :).

Pokud máte nějaký tip, jak jste gumu skákali vy, napište mi email – budu rád za vaše další tipy a rád je do tohoto článku doplním.

Závěr Skákací guma

Tohle nemusí být hra pouze pro děti, myslím že i pro dospělé to bude skvělé „zpátky do minulosti“. Nejenom, že můžete hrát s dětmi, hra bude i skvělým oživením vašeho grilování, Silvestru nebo jiné rodinné akce. Tak do toho skočte.

Klady +++

  • skvělá pohybová hra
  • malé provedení, které vezmete všude s sebou
  • pevná krabička
  • hodně muziky za málo peněz

Zápory – – –

  • vysoce návykové
  • zejména poslední třídy jsou „něco“ 🙂

Hru zakoupíte v našem e-shopu venkovních her.

Skákací guma

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.