Nejenom u nás, ale také v Evropě hodně populární hra Kubb. Hra se do světa dostala ze Švédska, odkud také všechna provedení dovážíme. V obchodech najdete řadu různých provedení. Opravdu hodně levná až po provedení, která jsou určena například na oficiální turnaje pořádané pod záštitou Švédské asociace Kubbu.

Kubb
Provedení Kubb Original

My jsme se hned na začátku rozhodli, že chceme jít cestou kvalitních provedení – to znamená vyrobeno z tvrdého dřeva (kaučukovník/buk), ve velkém provedení a třeba i taškou na snadné přenášení a uskladnění hry. Bohužel u nás najdete řadu provedení, které nesplňují někdy ani základní předpoklady – tedy to, aby dřevo něco vydrželo.

My jsme pro vás vybrali provedení Kubb od švédské firmy BEX Sport. Máme BEX rádi, protože patří mezi špičku výrobců zahradních her v Evropě. Recenzi si můžete přečíst na také v našem příspěvku.

V současné době máme v našem e-shopu k dispozici 3 různá provedení této krásné zahradní hry.

Provedení

Hra Kubb
Provedení Kubb Original FSC

Provedení Original, které máme v nabídce nyní je poměr cena/kvalita to nejlepší, co můžete u nás získat. Provedení ve vaku je super, krásně do něj vše uložíte a jdete hrát – tohle provedení je určeno pro rekreační hru – ideální na tábory, zahradu, do klubu, k hotelu…

Provedení Family – je vyrobeno z březového dřeva. Levnější provedení, síťové tašce. Vhodné zejména pro všechny, kteří chtějí s hrou začít a zatím neví, jestli je chytne.

Provedení PRO, je jiná liga. Tady se skutečně nešetřilo na ničem. Tohle provedení doporučuji dát někomu, kdo je přeborník na Kubb, chcete mu dát nádherný dárek, je fajnšmekr, má rád top věci… Toto provedení je také lakováno, pro ještě lepší ochranu dřeva. Mimo jiné je toto provedení také určeno na turnajovou hru – oficiální rozměry.

Provedení World Cup – turnajové rozměry, trochu jiné dřevo a dobrý poměr cena / výkon.

Provedení Original „Black“ – nakreslete si na kubby vlastní motivy a pusťte se do hry.

PS: všechna naše provedení splňují parametry Swedish Kubb Association.

Kubb – doporučení

Na internetu najdete velkou nabídek hry Kubb – zkuste alespoň jedno mé doporučení. Koukněte na fotky u jednotlivých provedení a zkuste si udělat obrázek z nich. U nás na webu jich najdete u každé hry hned několik. Detailní, takže přesně víte, co kupujete. Nebuďte překvapeni až vám Kubb dorazí v pátek, před vaší velkou sobotní oslavou…

A proč nemáme v nabídce více provedení? Protože nám tyto stačí, víme, že s nimi budete spokojeni a nešlápnete vedle!

Všechna výše uvedená provedení můžete zakoupit v našem e-shopu. Najdete zde také řadu dalších netradičních zahradních her a aktivit.

Srovnání jednotlivých provedení

Kubb - srovnání

Hra Kubb – jak vybrat?

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.