Rollors – úvod

Uběhl téměř rok, co jsme vyprodali poslední kus americké verze téhle skvělé hry Rollors. A pak nastalo dlouhé čekání, jak to vlastně s Rollors bude… šance dostat z Ameriky nějaké další kusy se stále snižovala. Nicméně jsem v kontaktu s přímo tvůrcem hry, kterého jsem se na evropský trh ptal… a ten mi najednou potvrdil, že licenci na hru koupila švédská firma BEX Sport… a já věděl, že máme vyhráno :). První prototyp jsem viděl na veletrhu Spielwarenmesse v Norimberku v únoru 2018… no a za tři měsíce nám přišla první várka.

Provedení

Asi se mi to americké provedení líbilo více, přeci jenom ty zajímavé pyramidy… kvalitativně mi ale obě verze přijdou hodně podobné (pyramida byla nahrazena tyčkou s měřícím zařízením). Disky vypadají dobře – jsou navíc lakovány. Součástí je také taška na přenášení. Takže vše tak, abyste se mohli hned pustit do hry.

Instalace

Stačí chvíle a máte hru postavenu. Kolíky zapíchnete do země. Rozdělíte se na týmy a můžete jít hrát. Určitě zvolte vhodnou hrací plochu, beton nebo dlažba hodně poničí dřevěné disky. Nám se nejvíce osvědčila tráva nebo písek.

Hra Rollors

Hra Rollors – tři známé hry: Petanque, Horseshoes a Bowling. Hra je určena pro 2 hráče (nebo dva týmy – s tím, že v týmech může hrát klidně až 6 hráčů, protože každý bude mít jeden disk).

Rollors
Kolíky se staví na vzdálenost 8 metrů, pro menší hráče doporučuji vzdálenost určitě kratší – součástí jsou také přímo pravidla pouze pro děti. Hráči se snaží zahrát (kutálet) co nejblíže ke druhému kolíku. A tady začíná to, co se mi na hře hodně líbí. Nejde totiž pouze o to kutálet disk, co nejblíže, ale mít také trochu štěstí. Hráč, který hodí nejblíže totiž zapíše takový počet bodů, který je na viditelné části disku (z každé strany je jiné číslo). Pokud disk zůstane stát na hraně, hráč sčítá obě strany na disku, pokud se disk dokutálí až ke kolíků a dotýká se ho, pak si hráč započítá počet viditelných bodů x 2. Hráči hrají do 21 bodů, ale musí vyhrát alespoň o 2 body.

Závěr

Rollors je zpátky, to je zřejmě nejdůležitější. Cena je taky hodně zajímavá oproti americkému provedení. Obliba hry v zámoří mluví sama za sebe. Takže sežeňte pár kamarádů a můžete se pustit dohry.

Klady +++

  • jednoduchá instalace
  • snadno pochopitelná pravidla
  • netradiční hra, která zaujme

Zápory —

  • travnatý povrch nebo písek (a podobný terén) je podmínkou
  • kutálení bude chtít trénink 🙂

Rollors zakoupíte…

…v našem e-shopu: https://eshop.zahradnizabava.cz.

Videorecenze hry…

…na našem Youtube kanále: https://www.youtube.com/watch?v=nB1aq_nw-1E

Rollors

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.