Často mi volají zájemci o vybudování minigolfového hřiště nebo výstavbu minigolfu obecně. Na webu máme poměrně dost informací – od fotografií, dokumentací, vhodných hracích ploch. Nicméně potřeba vše podstatné sumarizovat do jednoho článku je určitě vhodná. Tak se pojďme podívat na to, co výstavba minigolfu obnáší. Určitě se nejedná o kompletní výčet, takže plánuji na základě vašich dotazů tento článek neustále aktualizovat.

Devět, 18 nebo jiný počet?

Nejčastější dotaz, kolik vlastně drah. Za sebe řeknu na rovinu, že jsem zastánce více aktivit, než pouze minigolf.

Zkuste přemýšlet nad tím, co chcete zákazníkům přinést.

Kompletní minigolf (mám dostatek místa – cca 1000m2 a financí – realizace může dle obtížnosti přijít na 300-400tis, bez stavebních úprav). Takové řešení je obvykle 9 nebo 18 drah (lze i šest, obvyklý součet na scorecard by měl být 18). Plánujete hrát na hřišti turnaje, nebo chcete vyložené rekreační hobby provedení?

Minigolf a další aktivity. Takže kombinace třeba 6 drah a doplnění o další aktivity – Ruské kuželky, Garden-rondo, Šachy, atd. Tahle varianta se více líbí mě, proč popisuji níže.

Stavební práce

Při realizaci mějte na mysli, že cena se bude odvíjet i od náročnosti stavebních přípravných prací. Dlažba pod dráhou je nejlepší řešení, ale existují určitě i další možnost – dlažba pouze v určitých místech pod dráhou (zbytek třeba tráva – ale pozor, údržba kolem minigolfu bude náročnější). Štěrkové lože – s jemným štěrkem takové provedení vypadá docela pěkně (určitě ne kačírek – dráha po něm „klouže“). WPC prkna, betonová plocha, mlátový povrch,… Určitě není vhodné dráhy pouze položit do trávy – výrazně to sníží jejich životnost.

Zkuste přemýšlet nad:

2 minigolfové dráhy s vyměnitelnými překážkami – ano zákazník si je bude muset přendávat, ale minigolf do svého zařízení dostanete, i když trochu v osekané verzi. Pokud máte větší zařízení, doporučuji více drah. 2 jsou vhodné pro rodinný penzion, menší chalupu.

Nebo co třeba 4-6 drah a na každé jedna překážka z vyměnitelné sady? Překážky potom můžete na plochu umístit všechny (v nabídce máme celkem 10 různých překážek – některé se doplňují) nebo je každý den měnit a nechat tak hráče hrát pouze třeba 6 překážek. A další den dát na minigolf jiné překážky – hráči se tak budou těšit, co přijde příště a na co se dnes mohou těšit.

výstavba minigolfu

Rozpočet

Pouze vy víte, kolik máte na projekt peněz. Zamyslete se nad variantou. Minigolf a další hry – rozvrhněte rozpočet mezi minigolf a Ruské kuželky, velké šachy, člověče nezlob se… a to zodpovězení proč se mi více líbí toto řešení? Co když návštěvníka nebude minigolf bavit a rád by si zahrál jinou hru? Takhle máte různé alternativy, více zábavy, více úsměvů na tváři.

Ostatní

Věnujte část financí na zakoupení menších her, které budete moci půjčovat. Zdarma (to mám raději – berte to jako službu zákazníkům, kteří se k vám rádi vrátí) nebo za mírný poplatek. Takových her můžete mít spoustu – Cornhole, Kubb, kroket, Spin Ladder,… Něco málo jsem k tomuto tématu psal v jiném článku na blogu.

Tímto tahem budete připraveni i na větší akce – typu firemní teambuilding. Máte dostatek vybavení na zabavení hráčů během firemního školení.

DOTAZY?

Zavolejte mi na: +420 731 589 638 nebo napište na ondra@zahradnizabava.cz

DALŠÍ INFORMACE

Třeba u nás na webu.

Výstavba minigolfu

Ondra Vrabec

Jsem majitelem společnosti STOA-Zahradní minigolf - českého výrobce a dodavatele venkovních a zahradních her. Moje práce, dá-li se to tak vůbec říct, mě neskutečně baví a naplňuje a pevně věřím, že je to vidět i v přístupu k našim zákazníkům. Považuji se za odborníka na venkovní hry, protože se pravidelně účastním českých i evropských výstav a veletrhů, sleduji zahraniční weby a novinky ve venkovních hrách, také se podílím na tvorbě nových her.